Wednesday, 10 August 2011

happy birthday Nurul Ashikin Zulkefli!



 *siapa dia pada saya?
-she is the best friend i've ever had.antara kawan terbaik saya.

 *kenapa dia special?
-sebab dia selalu dengar saya membebel pasal benda yang sama.

*perangai dia yang boleh dicontohi?
-caring,friendly,penceramah@pembebel terbaik,pemurah.

*perangai dia yang tak boleh diterima?
-menangis bila ada masalah.CHILL oke?

*awek?
-saya single and waiting.

*sifat2 beliau?
-comel,kuat makan.dia sayang sangat keluarga dia.budak pandai,4 FLAT masa kat matrik.very good listener and pemberi nasihat yang bagus.(aku tak ikot pon kadang2)

*motif post?
-hadiah untuk kau sempena birthday semalam,10 OGOS 2011.nak bagi hadiah betol2,belum boleh lagi.hutang dengan kawan kau tak bayar lagi.

*last word?
-kalau kau ada masalah,aku ready dengar.walaupun kau ada ramai kawan.kalau aku marah,sehari jek paling lama.then kau text la.aku balas punya.except kredit abis.sowi,tak sembang lama2 ngan kau tadi.aku sedang bekerja.alone take order and serve.terima kasih sebab jadi kawan terbaik aku.

nota kaki.
-ramai yang post pasal kau kan?
-untung ramai kawan sayang.

sekian.
t.e.r.i.m.a.k.a.s.i.h

Wednesday, 27 July 2011

hanya cerita.

 
hye bloggers!
maapmaapmaap!aku tak serajin orang2 lain nk update blog hari2.
waaahhhh!ceritanya begini.

sahabat aku, Hafizul Ariffin berjaya menambat hati seorang wanita..fuhh!hasil kesabaran beliau,akhirnya,si wanita berjaya ditakluki hatinya.siapakah wanita tersebut??orangnya Farda Tajuddin..tahniah la kawan!aku suka tengok orang bahagia..ngeh~



            sedap makan durian bang??                               comel gitu kakak ipar...

seterusnya,aku dengar cerita la, Ammar dan Sri Hairani back together.alhamdulillah.aku doakan kome berdua bahagia.WARNING!for those who want to terminate the relationship,i'm the first to be blocked YOU!kalau nak tau mana aku dengar cerita ni,tanya Pekk.


                                                    sweet kan??



next story, HAPPY BIRTHDAY Ayah!23hb Julai lepas birthday beliau.semoga beliau panjang umur,mura rezeki dan hidup lebih diberkati Allah.amin..

                              ayahanda ku..tua da ayah.heee...sblhnya,mama.


next,25hb Julai.HAPPY BIRTHDAY juga untuk Atiqah Nazirah a.k.a Pekk.sorry la..tak mampu nak bagi hadiah la..byk sgt kw claim.hahahah...tunggu aku dah kerja bagus,kereta,rumah,semua aku bagi kat kw.btw,congrates dapat dekan.da 2 part straigth kn dpt dekan.pandai budak ni.

                makan jek.mana tak gemuk..haish~heee...jangan marah naa~

happy bitrhday gak untuk Nur Fazliza a.k.a Anne.sama tarikh ngan budak gemuk kt atas ni.sorry again pekk.nak hadiah mintak kt abang KFC kw 2.ngeh~ gamba tiada.takut abg KFC marah..lalala~


27hb Julai plak,semalam jek.birthday Ahmad Fuad.juga sahabat aku.(bila nak bithday aku ni) brader ni kalau korang kenal,mmg jumpa dy jek mesti berdekah.kelakar beb dy ni.pape pon,semoga panjang umur.sukses!(mcm artis indonesia plak).

              
                                                           sama kan?

sekarang,aku dah tukar tempat kerje.still kerja kedai makan.kali ni,kerja kedai orang melayu. alhamdulillah.bertambah pengalaman.serius,aku serik kerja kedai lain bangsa ni.bukan nak burukkan sesuatu bangsa 2,tp,seriously bila bangsa lain berada di atas anda,i mean berkuasa,mereka akan pijak kepala kita.bukan semua la.sesetengah jek.yang lupa diri mereka di tanah siapa.moralnya,support la bangsa anda sendiri baru kita bantu bangsa lain.kat tempat kerja baru ni,lebih relek la.kerja aku basuh pinggan,ambil order sikit2.kadang segan la dengan bos aku.tp ntah la,tak tau nak wat kerja ape.btw,thanks bos ambil saya bekerja.saya akan cuba improve hasil kerja saya.

kawan baru, Nur Aziemah Aini a.k.a Shima(agak jauh Aziemah ngan Shima).asal nama kw naek?ntah.orang yang buat kredit aku bergerak setelah seminggu topup bole?welcome to my world la.

                                               paling chumel kot gambar ni.
itu sahaja.
t.e.r.i.m.a.k.as.i.h

notakaki: *posmen,surat USM saya ada?
              *bila nak bahagia ni??ngeh~
              *10 ogos ea ekin?

Friday, 15 July 2011

sedih dalam gembira

hey guys!
as we know kn, 15 Julai 2011,semalam la kn,result upu for lepasan STPM,Matrikulasi,Pasum,Asasi sume tu kuar..
n aku ta yah nk ngada2 check la kan. sbb aku da accept Universiti Sains Malaysia (USM).
most of kwn2 aku dapat Universiti Teknologi Malaysia (UTM).congrats guys..kalau korang nak tau,UTM is my dream.act,sejak dulu lagi,since aku form 1,aku memang bercita2 nak further study aku kt UTM 2..tp Allah lebih mengetahui tiap2 sesuatu.DIA telah menentukan segalanya,n rezeki aku lebih kt utara.alhamdulillah.bukan aku tak bersyukur dpt USM 2,tp korang semua tau kan,what is 'IMPIAN'?bila kita tak dpt capai,mesti agak sedih kan?so,korang2 yang dpt UTM 2,sampaikan salam aku kt pintu pagar UTM.one day nanti,insyAllah ada rezeki aku nak sambung master kt UTM.amin.doakan aku k?hu..

lagi sebulan nak gerak ke Penang.aku tak wt preparation langsung.mcm mne ni?bnde yang dy suruh baca pon aku tak baca lagi.grrr...nk tnye Beliau,memang tak la nk reply text aku.col pon off..tak pela..nak kawan pon tak bole.nak wat cne kn.org tak sudi(tacing).haish..

15 Julai 2011,tarikh yang agak penting dlm hidup aku.first time beli henpon weh!aku tau ad certain org akn ckp,'kuno la dy ni'.yes it is.act,aku beli ngn hasil titik peluh aku,hasil kesabaran aku melayan kerenah2 org2 kt kedai mkn.alhamdulillah..want to see??

sony ericsson xperia8.
(kura-kura?)
penutup.
so..korang2 yang da dpt tawaran 2,congrats..keep it up the good effort..
USM,wait for me yeah!!tak sabar nak sambung study.bsn idup kt rumah tanpa buku ni.
X8,jgn bermasalah ok?
chow!

Friday, 8 July 2011

khas untukmu Abil.

hey blogger.
rini entry sedih.

aku nak cerita tentang seorang kawan yang sgt baik dgn aku n membe2 aku yang lain.

aku panggil dy Abil.umur,2+ thn.ada kedai burger,Abil's Burger.ada team ngn aku,Sliba Group.

start aku kenal abil ni,dari member2 aku budak SMKBT2.itupun lepas amik result PMR.
naik form 4,biasa la da start nak besa kn.nak layan brader2.so aku lepak ngan dy.time form 4 aku kn duduk hostel.time cuti balik kampung jek,mesti muka aku kt kedai burger dy.favourite aku bila g kedai burger dy,benjo dy.TERBAIK!ni nak tanya kt korang semua,mane korg nak cari benjo singgit?tak ada kan?kt kedai abil jek ada..aku selalu makan benjo dy bukan sebab murah,tp serius,memang sedap.so aku ngn dy rapat sampai la aku pegi matrik.lepas aku g matrik,aku jarang balik Johor.automaticly,aku jarang lepak kat kedai burger dy.dy selalu tepon2,msg aku semua.tp korg sendiri tau kt matrik cne kn?jarang aku reply semua yang dy bg.just kdg2 klo bajet aku lebih,aku topup then texting la ngn dy.aku tau korang msty ingat aku gay,tp serius aku cakap,klo korang syg member,mesti korang wt sama mcm aku buat.and now,aku da abis matrik.before aku keje,ak ad jugak la lepak kt kedai burger dy.p sendiri tau kn.,duet tak ada.tak kan nak lepak kedai tak makan ape2?so aku jarang pegi kedai dy.bila aku start keje,lagi jarang lepak.sampai ada la jugak dy text aku.tp aku mcm mls nk layan.jahat kan aku?sampai la cuti sekolah ritu.dy ad text aku ckp dy masuk hospital.masa dy bgtau 2,aku tengah keje.bos aku tak bagi cuti.aku nak text dy mmg tak sempat.abis keje aku terus tido kt rumah.then,last week aku dapat berita gempar,Abil kena strok atau angin ahmar.time aku tau 2,punya la terkejut.aku tanya bila kne,mmbe aku cakap,da sebulan dy kne.terok kan aku.ape jenis kawan kan aku?

aku post entry ni bkn nk cakap aku kawan yang tak baik.juz aku mintak jasa baik korang followers aku,stalker sume,doakan la kawan aku ni.semoga dy cepat sembuh.aku rindu dy yang sehat,rindu benjo dy.

 aku rindu dy yg dalam gambar ni.
semoga kau cepat sehat!

sekian untuk mu kawan.

Wednesday, 6 July 2011

cerita baru..

hey bloggers and stalkers..
rini tergerak plak jari jemari aku nak post entry baru.
aku sendiri tak tau apa yang menggerakkn aku nak post entry bru ni.
so,since 2Mei2011 ak tak post kan.ad la jugak yang mintak aku update (sorang jek),tapi entahlah.aku rase bukan ramai sangat nak tau psl hidup aku kan.

oke.aku nak cite ape yang aku buat sepanjang aku tak update ni.
skangg aku kerja dekat kedai mamak.jd waiter.name jek waiter.mcm pelik kan budak engineering nak keje2 cm ni..hey..ingat keje cm ni tak ada manfaat ke?dpt duet la weh. act,aku kje waiter ni bukan semata2 nk duet.but,nak train diri sendiri.nnti da jadi engineer(amin),ta susa sangat nak entertain client.tak gitu??banyak la bnde jadi kt aku.macam2 ragam manusia ni.ni nak story skit.

situasi 1:
aku: ye encik,nak minum ape?
customer:(sambil menoleh-noleh table2 len)em..teh ais.
aku: teh ais,makan encik?
customer:(noleh lagi table len) nanti dulu la.
aku: oke.

dalam hati aku,angin jek ak tgk dy ni,len kli sblm gerak dari rumah pikir dulu nak order pe.tak payah nak wt aku lambat.dy ingat ak tak ade order len nk anta.

situasi 2:
aku: ye encik?
customer: ape kw ni?tak reti ckp ea?bangla2 2 pon reti ckp.tanyalah ye encik,nak minum ape,makan ape?
aku:(*u*k pnye pakcik.cpt la.aku banyak kje ni)
customer: (berbual ngn mmbe2 dy) bg aku kopi 1.
aku: makan?
customer: tak nak.
order da sampai..
aku: ni encik kopi.
5 mnt pas tuh,
customer: weh budak,aku nak kopi 'o' gula.bkn kopi.
aku: (naek angin skit) len kali nak order 2 ckp betol2.benti la berbual 2 kejap.org amik order 2 bkn lme pon.
customer: marah kw?
aku: bukan mara encik,saya ni banyak keje,encik wt cm ni,penat la saya.

aku blah.dlm hati bengang jek.so,korang2 jgn jd mcm pakcik 2.kne sumpah jek t.hormat la skit org bekerja.bkn kte sowg jek customer dy.ramai lagi.

serius ckp la,keje waiter ni mmg menguji kesabaran la.so pada korang yang nk tgk tahap kesabaran korang2, try ar kje waiter.mamak la ak prefer.mmg mencabar kesabaran dan keimanan.

habes cita pasal mamak.

10 Jun 2011
18:19
RM0.00 USM:
Tahniah!Anda berjaya ditawarkan tempat di USM.Sila semak keputusan dan sahkan TERIMA/TOLAK di pohon.usm.my

sender:
15888
ni message yang aku dpt time penat2 keje.korang bayangkan la,time 2 aku nga layan cite tamil ngn mamak2 kt kedai 2, tbe2 dpt message ni. tak berbunga hati?alhamdulillah..
oke,aku dapat tawaran further study kt USM Penang.aku dapat kos Kejuruteraan Bahan Dengan Kepujian.
tambah lagi 4 tahun la aku kt utara 2.konon2 dulu cakap,'tak nak g utara lagi' last2 ke utara aku.tak apela. da rezeki.kalau tolak org ckp tak bersyukur plak.yela.result aku bukan cantek sgt nk tunggu upu.takot2 kne jual,kan susa..
ouh USM,wait for me oke??heee

skangg da bulan julai.banyak hutang kne langsaikan.bukan hutang puasa ea..aku puasa penuh tahun lepas.ni hutang janji.kne bagi hadiah.25hb.aiseh~lom gaji lagi time 2.pastu,bulan ni ckup setahun(kalau still lgi,da clash pon) aku ngan Beliau.haha.teringat plak.
nak puasa kan??huuu.tak saba rsenya.tapi kan.nanti raya,aku dapat raya 5 ari jek tw.kalau raya jatuh 31hb la.tak dapat beraya rumah sedara mara,ibu.waaaa...tak bes.sebab tak dpt raya lme,USM daftar 6hb.tak syok la weh.
itu jek bnde yang berlaku sepanjang 2 bln ni.nanti aku cte len..
tata geng!

p/s:    *mne surat tawaran USM tak sampai lagi ni??risau aku.
         *mati tak bole selesaikan masalah ye.
         *chill la~

Monday, 2 May 2011

1 Mei 2011

hey blogger!

da sminggu aku pegang title 'penganggur'..
sape yang memerlukan pekerja,saya sedia berkhidmat.
tp make sure gaji lumayan.itu yang paling penting..

oke.lari tajuk kejap..

1 Mei 2011.akhirnya aku sampai gak ke rumah ibu di Batu Pahat..sape ibu?
ibu ni sebenarnya ibu kawan (ke?) aku Atiqah Nazirah. aku kenal Ibu since form 5. itu pon sebab aku 'KWN' ngn anak Ibu 2. time form 5, aku gelar Ibu ni makcik jek. tp da lame2, aku mula anggap dy mcm ibu aku sendiri. so aku start panggil ibu. kira aku da jadi anak angkat Ibu. tp kw jgn rsau taw IEKA, aku takkan rampas Ibu dari kw. Ibu tetap Ibu kw. aku juz menumpang. kw ta kesah kan? lala~
ni la Ibu.
 
sian Ibu penat.


aku kena cerita la kn pe jadi spnjg 1 Mei ni..

punya la semangat aku nak g Batu Pahat ni, kol 6.40 da bangun. bangun2 terus tgk fon, mne tau ad pape kn. n mmg ad pape. Eykin la kan msg aku mlm 2. dy suoh aku col. aku col la kn, tp xbgn ag. aku g la mndy. tbe2 fon aku bunyi. aku amik, rupanya nenek ni yg col. ngn mamai2 kn kw..hahaha..
so siap2 segala bagai, kol 9, gerak g Batu Pahat naik bas. bas je tw. ta ad lesen ag.lom mampu ag la..kesian kn. ta pe la.t da ad lesen,sila la tumpang aku.
aku jejak bumi Batu Pahat ni kol 12.roger la nenek Eykin ni ak da sampai. dy ckp tnggu kejap..aku pon tunggu la kn..2 jam jek. ta lame kn Eykin? ta kesah la. adat orang menumpang kn? aku ta kecik ati tw Eykin. sumpah!juz sje cite. Eykin sampai jek bus stand Batu Pahat 2, ktowg terus menuju rumah Ibu ni. kol 3 lebih bru sampai destinasi. oh ya, aku ta ckp ag nape aku g sne kn. aku g Batu Pahat sbb nk g majlis kawen kak Wani n abg Akhmal.
 so sampai je terus cari Ibu. yela..dkt 2 tahun ta jumpa..rndu la kn. tp2,si Eykin plak ckp cm ni kt aku "weh sheikh,mkn jom.aku lapar la.".mmg stylo kn Eykin ni..hahhaha. so mkn dulu..lepas mkn2, aku placing la D90 Eykin 2. amik gamba byk2. konon profesional la kn. sampai aku tinggalkn si Eykin ni di tengah2 sedara mara Ibu. sian kw. sowi tw. 
mmg time ni aku tgk Ibu. mmg lepak dok lyn tetamu2 dy.konpem abis majlis Ibu suoh anak bongsu dy urut. lpe plak nk ckp, time majlis ni si Atiqah Nazirah ni ta ad. ad paper hari ahad. pelik2 kn hari minggu,hari pekerja plak 2 ad exam. sian kw. aku tumpang sedih. dlm hepi2 pown aku ingat kw. baik ta aku? heee~

semgoa bahagia hingga hembusan yg terakhir.


Ibu sekeluarga.


hee..aku harap aku n Ieka yg diri.tp Eykin.msti ad yg pelik ak g ngn Eykin kn??
kak anje.

yg tgh 2 ble ag la kn?

pastu lps majlis aku jln2 la ngn Eykin g Summit BP. pusing Summit 2. banje dy cool blog ag kn. ta pe. len kli kw banje aku  plak kn.
cool blog.

driver.tenkiu.:)


 jalan2 punya jln, ktowg cm nk lepak kt luar la kn. nek eskalator kt mcD. bru 1 meter ktowg gerak dari eskalator 2, tibe2 ad bunyi bnde jatuh blkg ktowg, ktowg kalih (bahasa utara) tgk byk kaca atas eskalator 2. then ad la orang g jenguk. pastu dy tunjuk selipar. aku da pikir len la. skali aku jenguk da ad sowg budak tekulai kt floor bwh. klo aku ngn Eykin lmbat skit, mmg kaca 2 atas ktowg la. n klo aku lmbat skit, insyaAllah budak 2 selamat. fuh. untung aku rajin bwk D90 Eykin 2, dpt la snap gamba arwah. panggil arwah la ea sbb aku rase mangsa ni melayu n islam. semoga arwah di tempatkan bersama orang2 yg beriman. amin.
seram kn.semoga arwah di cucuri rahmat. amin.

so kol 6 lbiy bru gerak g bus stand BP 2. nasib aku mmg alhamdulillah la. sampai2 bas da ad. mcm tnggu aku je kn. aku naik bas tros bas gerak.selamat aku..kalau ta mmg merempat la aku kt BP 2.
so 1Mei2011 mmg terbaik.tenks to Eykin,susahkn kw jek tmn aku g rumah Ibu kn.tenks kt kak eca n pakwe,jd driver ktowg time nk g rumah Ibu. ta ad dyowg mmg naik bas coastal la. alhamdulillah.
so 2 jela cte ny..heee..


chow!

Monday, 25 April 2011

dulu dan sekarang.

hye blogger!


bsn kn dok rumah??
dlu2 time bergelar student,pnye la byk ckp,ni tak best,itu bsn..and now,rasa la kn..nk sgt balik rumah.


ni nk habaq kt hampa suma (rindu utara),aku pnye aktiviti dulu ngn sekarang.


aku start dari bgn tido la naa..




-Dulu kt kolej, bgn kol 7 tros pegi mandi
Sekarang kt rumah, bgn kol 7 tros On komputer.


-Dulu kt kolej, bgn kol 7 da kelam kabut nk g kelas.
Sekarang kt rumah, bgn kol 7 mara adik,"cepatla siap,aku nk anta nih,nk sambung tido balik."


-Dulu kt kolej,pegi kafe beli bekpes.kalau lmbat ta mkn la.
Sekarang kt rumah, bgn lmbt makanan tetap ad kt atas table..nk mkn nganga mulut jek.


-Dulu kt kolej, mkn 2 kali jek sehari.
Sekarang kt rumah, selagi ada mkanan sumbat jek dalam mulut.


-Dulu kt kolej, nk mkn pikir 10 kali gak la.
Sekarang kt rumah,nk mkn?mkn jela.peduli hape kn.


-Dulu kt kolej, tengahari time class break jek g surau,tido.
Sekarang kt rumah, tengahari je ready kt table, makanan siap dihidang.


-Dulu kt kolej, balik kelas jek cari tilam dlu.
Sekarang kt rumah, petang je keluar rumah,pegi rumah orang lain.


-Dulu kt kolej, petang kalau rajin pegi main tenis, kne cahaya matahari, malas tido jela kt bilik.
Sekarang kt rumah, sentiasa rajin cari matahari.


-Dulu kt kolej, pegi mane2 bwk fon.
Sekarang kt rumah, asyik pikir,"mne fon aku ek??da orang tepon ke,mesej ke aku xreply.sian korang,pdn muka aku.


-Dulu kt kolej, malam msti siapkn tutorial.
Sekarang kt rumah, bising kt adik suruh wt keje sekolah.


-Dulu kt kolej, malam terperap kt bilik.
Sekarang kt rumah, asal malam jek start moto pegi kedai burger Abil, "benjo satu!".tak burger, Ar-Rahim,"limau ais satu!!".


-Dulu kt kolej, sembang2 ngn roomate je.
Sekarang kt rumah,asal malam jek tgk online friends (Facebook), tgk ad nme Eykin ta. asal ada jek,siap la kaw!hee..


-Dulu kt kolej, asal kol 12 jek da siap baring atas katil na tido.
Sekarang kt rumah, kol 12 jek, baru nak start moto nk balik rumah.


-Dulu kt kolej, sebelum tido cek fon alarm.
Sekarang kt rumah, na tido jek matikan semua alarm,ringtone,kasi silent mode pastu campak fon tmpt len.


-Dulu kt kolej, na tido jek susa,guling sne guling sni,at last 2jam selepas itu bru tutup mata.
Sekarang kt rumah,na tido letak kepala tros senyap.






haaa...begitulah ceritanya. pada korang la kn,'Good!' or 'God!' ?
ah..aku peduli hape kome na ckp pe pown.
hidup aku suka hati aku la.yang penting aku tak langgar syarak..kn?
da la..ptg2 ni pe yang syok ek??


chow..


nota kaki:(style Eykin)


~Hafizul Ariffin, hati2 jalan ngan awek. bahagialah kan orang ada awek.
~Eykin, kaw keje elok2 naa.kalau kaw malas, kaw ta comel taw.
~Fakhrul Fahmi, lincah la balik kn.ad kaw bole bahan Firdaus Yusuf kan.

Sunday, 24 April 2011

something for everyone.

assalamualaikum..
hai blogger!(tiru eykin)


Fuh.. Setelah penat struggle study(ye ke??),akhirnya exam abis. Alhamdulillah. Korang2 sume doakn la aku dpt result yang baek. amin. so,matriculation is over.ni pon alhamdulillah jugak la. Tak la aku dok mengutuk orang2 kuat matrik 2.so,entry kali ni khas untuk mereka2 yang  berdiri bersama2 aku sepanjang aku study kt KMTK 2.
So, the story is begin..


First, aku nk ucap tenks 2 lecturer2 yang penah mengajar aku yang agak lemah n lambat skit ni kn.
Siyesly tuan2 n puan memang terbaik la!mohon maaf ye saya selalu ponteng kelas tuan2 n puan2..hee..agak pemalas kn..


tenks to roomate aku mse sem 1 n sem 2,sowi ya ak kt bilik wt onar jek.

tenks juga kepada LMP1 n LMP2.kome memang terbaik sudi ajar aku kt kelas.












tenks 2 kwn2 terbaik aku,



                    
     





next,tenks kt team bola sepak KAKOM KMTK,


sowi la ea..kakiku kayu..

ni part paling penting,BELIAU(refer entry ni)

Nor Alifah Zakiah bt Md Noh.terima kasih kt awk yg da warnakn hidup saya dari 29 Julai 2010 sampai 15 Disember 2010..walaupun tak lama mne pon,kenangan kite tetap saya ingat.(tak banyak pown)..sowi penah wt awk tensen,halang way of your life,marah awk..n skunk saya sedar,jadilah diri sendiri kn..dari berubah untuk orang lain.be ourself, fly with our own wings..whatever it is,kite tetap kwn kn?SAYE BAHAGIE BILE DIE BAHAGIE WALAUPUN BKN DGN SAYE..(",)
ni je gambar kte bersama.

untuk kw pon ad taw Zakiah Kamaruddin..tenks tlg ktowg sepanjang ktowg bersama.sampai gaduh2 ngn Pok Leh.sowi ye..
semoga kekal hingga akhir nanti.


lastly,ni untuk awk Nadia Ariffin
saya tau saya da hancurkan hati awk..maafkan saya,ada org lain yg bertakhta di hati saya.saya bukan yang terbaik utk awk.maafkan saya n terima kasih atas segalanya.doa saya sentiasa ada bersama awk.semoga awk jumpa lelaki yang jauh lagi baik dari saya.
maafkan saya.

actually kn,aku ta ada idea nk tulis2 ni.disebabkan permintaan ramai(ramai la sangat) terutamanya Eykin,aku pun tulis la benda2 nih..2 yang banyak gambar je..hee..
lastly,aku mohon maaf ea klo sepanjang kte bergelar student KMTK aku terkasar bahasa,ter-carut,ter-pukul,segala yang TER la sng cte..bak kte Hasrul Hazrin,nobody perfect..



as a conclusion,tenks everyone!!

Tuesday, 19 April 2011

1 lagi...

Hye gang...
lama tak update..
esok last paper la weyh.. mekanikal paper 2..
korang doakan aku la k.. aku agak takut la exam ni.. gle susah.. (tak belajar mmg susah)
hope semuanya oke t...amin. 
waaaa...nk balik!!ayah,mama,adik,moto,komputer,mmbe2,ar-rahim segalanya i miss u keras2!

20 April 2011..sedang menghitung hari.(esok jek pown)
Batu Feringghi, here we come!!
xtau nk ckp pe,tnggu la aku da sampai Johor t,ad benda utk korang2 sume...
wait and see yeah!
bye...

Wednesday, 9 March 2011

bercerita

hoi blogger..
selamat pagi la....2.35 pagi tw.mata aku sangat kuat ari ni.tak nak tido plak kau yek.siang kt kuliah bapak ngantuk.mcm nk tido atas lantai dewan kuliah kn.time malam,segar pulak.kne plak lecturer yang ajar pown sayu.mcm ad karoke kawin kt depan.memang aku pown layu atas table yg xbesa sgt 2.


bln ni msuk bln ke-3 ak terperuk kt utara ni.homesick.ape ingat laki tak tau homesick??even ktowg laki,ktowg tetap rndu kt 'PAMA' ktowg la..juz tak terlalu menunjuk la(macho).huu.nak balik la.peh,siyes aku rindu gle kt mama ngn ayah aku.contact2 gne fon jek tw..so kowg2 yg dok dkat2,rjin2 la blik ye.nk knl2 ngn beliau2??nah gamba mereka bersama..
sweet??ouh yeah!

selain itu,(ceh mcm karangan BM) bkn mereka jek yg aku rindukan.along,angah,abby n adik pown sme la.jarang jumpa mereka.maklumlah.dari form 1 kne hantar dok hostel walaupun umah tak sampai 5km kn.along,aku nak anak sedara pompuan tw2.angah,kau comel.abby kau terbaik la.adik,aku sayang kau.mereka...
aku,angah,along,abby,adik

next topic..
kolej.waaaaaa!!!lepak sungguh nak catch up segala2 yang aku tertinggal.2 la,sape suoh kau tido time kuliah kn.padan muka kau la!!PSPM 2(Peperiksaan Semester Program Matrikulasi 2) lagi bape minggu je.aiseh.berbual nk masuk UTM,ingat ayam2 pe nak masuk sana?haish..kelas BI semakin mengarut.assignment yang pelik2.agak2 mereka,kami ni takde keje lain ke??ikowtkn ati memang tak nampak la muka aku kt tutor BI.tp da tak bole ponteng2 lagi la.nama da 2 kali naik.huu.saba seyh.kau kne CHILL.kan EYKIN?da la study agak terok,cmpur lagi masalah BELIAU.(beliau??next post ok?)haish.kolej skunk semakin mengarut..ntah hape2 la kn.nk 2 la,ni la.naseb aku ni juz ad SPM jek,,klo tak memang aku protes la(macam berani)..

maths itu lalaala..

last topic..
LAWAK KAMPUS!rndu nk baca.maklumlah.dlu beli,pastu bg kt BELIAU.(one more time),susah nak cari skunk..nape ye??klo dlu2 nak beli pk 10 kali gak la.nak jimat duet.skunk xpe kowt.da besa kn.pndi manage duet.huu..

lawak kampus team work-da betukar tangan

lawak kampus jilid 9-semalam baca

nak komik 2!!kegemaran la.Encik Keith,awak memang TERBAIK!!3.29 a.m already.kne try test mandom(=tidur(bahasa utara kowt)) so that's all for this time.BELIAU? next entry okeh??
up up and away!!
lalala..

assalamualaikum

Monday, 7 March 2011

rambut oh rambut..

berehat sebentar bersama laptop.lepak study fizik:quantization of light.agak mengarut chapter nih.tajuk entry, 'RAMBUT OH RAMBUT'.warghh!!hilang suda rambut aku.4 bulan aku simpan rambut ni.sekelip mata rambut aku hilang.OH NO!!.plan da cantek nk save smpi masuk U t..aiseh,akhirnya kau pergi jua rambut.nah aku nk bagi korang2 tgk rambut aku yg dulu dan sekarang.


petang tadi
location: bilik pensyarah

sekarang
location: bilik

jauh beza kan??da xgengster kn??xsyok beb rmbut pendek...waaaaa!!!sdey2.tp xpe.ad ag 5bln nk simpan rambut.dan agi nk ad rambut mcm ni lagi.(dan=sempat)semua sebab program rabu ni.maklumlah,da jadi top 10 ponteng kelas13 hari je pon.mcm2 la program utk aku ngn dak2 yg sme waktu ngn aku.contohnya rabu ni,kne jumpa lecturer then bagitau pe masalh smpi byk sgt ponteng.bg idea kt aku nk ckp pe.2 jela rini.idea kering.nk typing pe ag..next entry,tunggu jela..
assalamualaikum.


new one!

assalamualaikum.
first word for this entry.hey!!aku orang baru la kt blog ni.reti plak kn aku nk ber-BLOG-an ni.semuanya pasal ICT KMTK.kalau x,memang xwujud aku kt blog2 nih..haa.aku pasal nk update2 entry baru memang lambat lagi la.maklumlah.belum mampu nak ada laptop.takpe2.tnggu lepas abis matrik t.every 1 hour aku update.bagi korang muntah baca blog aku.hahahaha.act,aku di bawah kuasa ajaran eykin.aku xreti lagi la nk tag2 nme orang kt blog nih.eykin,aja aku,ok?!!nah ni orangnya.
bangga la kau first entry da msuk muka kau kan..hahah!

nurul ashikin zulkefli.

ckup dlu la.baru 1st post.nk byk2 wt pe kn.bkn korang nk baca pon..
so,chow!