Wednesday, 27 July 2011

hanya cerita.

 
hye bloggers!
maapmaapmaap!aku tak serajin orang2 lain nk update blog hari2.
waaahhhh!ceritanya begini.

sahabat aku, Hafizul Ariffin berjaya menambat hati seorang wanita..fuhh!hasil kesabaran beliau,akhirnya,si wanita berjaya ditakluki hatinya.siapakah wanita tersebut??orangnya Farda Tajuddin..tahniah la kawan!aku suka tengok orang bahagia..ngeh~



            sedap makan durian bang??                               comel gitu kakak ipar...

seterusnya,aku dengar cerita la, Ammar dan Sri Hairani back together.alhamdulillah.aku doakan kome berdua bahagia.WARNING!for those who want to terminate the relationship,i'm the first to be blocked YOU!kalau nak tau mana aku dengar cerita ni,tanya Pekk.


                                                    sweet kan??



next story, HAPPY BIRTHDAY Ayah!23hb Julai lepas birthday beliau.semoga beliau panjang umur,mura rezeki dan hidup lebih diberkati Allah.amin..

                              ayahanda ku..tua da ayah.heee...sblhnya,mama.


next,25hb Julai.HAPPY BIRTHDAY juga untuk Atiqah Nazirah a.k.a Pekk.sorry la..tak mampu nak bagi hadiah la..byk sgt kw claim.hahahah...tunggu aku dah kerja bagus,kereta,rumah,semua aku bagi kat kw.btw,congrates dapat dekan.da 2 part straigth kn dpt dekan.pandai budak ni.

                makan jek.mana tak gemuk..haish~heee...jangan marah naa~

happy bitrhday gak untuk Nur Fazliza a.k.a Anne.sama tarikh ngan budak gemuk kt atas ni.sorry again pekk.nak hadiah mintak kt abang KFC kw 2.ngeh~ gamba tiada.takut abg KFC marah..lalala~


27hb Julai plak,semalam jek.birthday Ahmad Fuad.juga sahabat aku.(bila nak bithday aku ni) brader ni kalau korang kenal,mmg jumpa dy jek mesti berdekah.kelakar beb dy ni.pape pon,semoga panjang umur.sukses!(mcm artis indonesia plak).

              
                                                           sama kan?

sekarang,aku dah tukar tempat kerje.still kerja kedai makan.kali ni,kerja kedai orang melayu. alhamdulillah.bertambah pengalaman.serius,aku serik kerja kedai lain bangsa ni.bukan nak burukkan sesuatu bangsa 2,tp,seriously bila bangsa lain berada di atas anda,i mean berkuasa,mereka akan pijak kepala kita.bukan semua la.sesetengah jek.yang lupa diri mereka di tanah siapa.moralnya,support la bangsa anda sendiri baru kita bantu bangsa lain.kat tempat kerja baru ni,lebih relek la.kerja aku basuh pinggan,ambil order sikit2.kadang segan la dengan bos aku.tp ntah la,tak tau nak wat kerja ape.btw,thanks bos ambil saya bekerja.saya akan cuba improve hasil kerja saya.

kawan baru, Nur Aziemah Aini a.k.a Shima(agak jauh Aziemah ngan Shima).asal nama kw naek?ntah.orang yang buat kredit aku bergerak setelah seminggu topup bole?welcome to my world la.

                                               paling chumel kot gambar ni.
itu sahaja.
t.e.r.i.m.a.k.as.i.h

notakaki: *posmen,surat USM saya ada?
              *bila nak bahagia ni??ngeh~
              *10 ogos ea ekin?

Friday, 15 July 2011

sedih dalam gembira

hey guys!
as we know kn, 15 Julai 2011,semalam la kn,result upu for lepasan STPM,Matrikulasi,Pasum,Asasi sume tu kuar..
n aku ta yah nk ngada2 check la kan. sbb aku da accept Universiti Sains Malaysia (USM).
most of kwn2 aku dapat Universiti Teknologi Malaysia (UTM).congrats guys..kalau korang nak tau,UTM is my dream.act,sejak dulu lagi,since aku form 1,aku memang bercita2 nak further study aku kt UTM 2..tp Allah lebih mengetahui tiap2 sesuatu.DIA telah menentukan segalanya,n rezeki aku lebih kt utara.alhamdulillah.bukan aku tak bersyukur dpt USM 2,tp korang semua tau kan,what is 'IMPIAN'?bila kita tak dpt capai,mesti agak sedih kan?so,korang2 yang dpt UTM 2,sampaikan salam aku kt pintu pagar UTM.one day nanti,insyAllah ada rezeki aku nak sambung master kt UTM.amin.doakan aku k?hu..

lagi sebulan nak gerak ke Penang.aku tak wt preparation langsung.mcm mne ni?bnde yang dy suruh baca pon aku tak baca lagi.grrr...nk tnye Beliau,memang tak la nk reply text aku.col pon off..tak pela..nak kawan pon tak bole.nak wat cne kn.org tak sudi(tacing).haish..

15 Julai 2011,tarikh yang agak penting dlm hidup aku.first time beli henpon weh!aku tau ad certain org akn ckp,'kuno la dy ni'.yes it is.act,aku beli ngn hasil titik peluh aku,hasil kesabaran aku melayan kerenah2 org2 kt kedai mkn.alhamdulillah..want to see??

sony ericsson xperia8.
(kura-kura?)
penutup.
so..korang2 yang da dpt tawaran 2,congrats..keep it up the good effort..
USM,wait for me yeah!!tak sabar nak sambung study.bsn idup kt rumah tanpa buku ni.
X8,jgn bermasalah ok?
chow!

Friday, 8 July 2011

khas untukmu Abil.

hey blogger.
rini entry sedih.

aku nak cerita tentang seorang kawan yang sgt baik dgn aku n membe2 aku yang lain.

aku panggil dy Abil.umur,2+ thn.ada kedai burger,Abil's Burger.ada team ngn aku,Sliba Group.

start aku kenal abil ni,dari member2 aku budak SMKBT2.itupun lepas amik result PMR.
naik form 4,biasa la da start nak besa kn.nak layan brader2.so aku lepak ngan dy.time form 4 aku kn duduk hostel.time cuti balik kampung jek,mesti muka aku kt kedai burger dy.favourite aku bila g kedai burger dy,benjo dy.TERBAIK!ni nak tanya kt korang semua,mane korg nak cari benjo singgit?tak ada kan?kt kedai abil jek ada..aku selalu makan benjo dy bukan sebab murah,tp serius,memang sedap.so aku ngn dy rapat sampai la aku pegi matrik.lepas aku g matrik,aku jarang balik Johor.automaticly,aku jarang lepak kat kedai burger dy.dy selalu tepon2,msg aku semua.tp korg sendiri tau kt matrik cne kn?jarang aku reply semua yang dy bg.just kdg2 klo bajet aku lebih,aku topup then texting la ngn dy.aku tau korang msty ingat aku gay,tp serius aku cakap,klo korang syg member,mesti korang wt sama mcm aku buat.and now,aku da abis matrik.before aku keje,ak ad jugak la lepak kt kedai burger dy.p sendiri tau kn.,duet tak ada.tak kan nak lepak kedai tak makan ape2?so aku jarang pegi kedai dy.bila aku start keje,lagi jarang lepak.sampai ada la jugak dy text aku.tp aku mcm mls nk layan.jahat kan aku?sampai la cuti sekolah ritu.dy ad text aku ckp dy masuk hospital.masa dy bgtau 2,aku tengah keje.bos aku tak bagi cuti.aku nak text dy mmg tak sempat.abis keje aku terus tido kt rumah.then,last week aku dapat berita gempar,Abil kena strok atau angin ahmar.time aku tau 2,punya la terkejut.aku tanya bila kne,mmbe aku cakap,da sebulan dy kne.terok kan aku.ape jenis kawan kan aku?

aku post entry ni bkn nk cakap aku kawan yang tak baik.juz aku mintak jasa baik korang followers aku,stalker sume,doakan la kawan aku ni.semoga dy cepat sembuh.aku rindu dy yang sehat,rindu benjo dy.

 aku rindu dy yg dalam gambar ni.
semoga kau cepat sehat!

sekian untuk mu kawan.

Wednesday, 6 July 2011

cerita baru..

hey bloggers and stalkers..
rini tergerak plak jari jemari aku nak post entry baru.
aku sendiri tak tau apa yang menggerakkn aku nak post entry bru ni.
so,since 2Mei2011 ak tak post kan.ad la jugak yang mintak aku update (sorang jek),tapi entahlah.aku rase bukan ramai sangat nak tau psl hidup aku kan.

oke.aku nak cite ape yang aku buat sepanjang aku tak update ni.
skangg aku kerja dekat kedai mamak.jd waiter.name jek waiter.mcm pelik kan budak engineering nak keje2 cm ni..hey..ingat keje cm ni tak ada manfaat ke?dpt duet la weh. act,aku kje waiter ni bukan semata2 nk duet.but,nak train diri sendiri.nnti da jadi engineer(amin),ta susa sangat nak entertain client.tak gitu??banyak la bnde jadi kt aku.macam2 ragam manusia ni.ni nak story skit.

situasi 1:
aku: ye encik,nak minum ape?
customer:(sambil menoleh-noleh table2 len)em..teh ais.
aku: teh ais,makan encik?
customer:(noleh lagi table len) nanti dulu la.
aku: oke.

dalam hati aku,angin jek ak tgk dy ni,len kli sblm gerak dari rumah pikir dulu nak order pe.tak payah nak wt aku lambat.dy ingat ak tak ade order len nk anta.

situasi 2:
aku: ye encik?
customer: ape kw ni?tak reti ckp ea?bangla2 2 pon reti ckp.tanyalah ye encik,nak minum ape,makan ape?
aku:(*u*k pnye pakcik.cpt la.aku banyak kje ni)
customer: (berbual ngn mmbe2 dy) bg aku kopi 1.
aku: makan?
customer: tak nak.
order da sampai..
aku: ni encik kopi.
5 mnt pas tuh,
customer: weh budak,aku nak kopi 'o' gula.bkn kopi.
aku: (naek angin skit) len kali nak order 2 ckp betol2.benti la berbual 2 kejap.org amik order 2 bkn lme pon.
customer: marah kw?
aku: bukan mara encik,saya ni banyak keje,encik wt cm ni,penat la saya.

aku blah.dlm hati bengang jek.so,korang2 jgn jd mcm pakcik 2.kne sumpah jek t.hormat la skit org bekerja.bkn kte sowg jek customer dy.ramai lagi.

serius ckp la,keje waiter ni mmg menguji kesabaran la.so pada korang yang nk tgk tahap kesabaran korang2, try ar kje waiter.mamak la ak prefer.mmg mencabar kesabaran dan keimanan.

habes cita pasal mamak.

10 Jun 2011
18:19
RM0.00 USM:
Tahniah!Anda berjaya ditawarkan tempat di USM.Sila semak keputusan dan sahkan TERIMA/TOLAK di pohon.usm.my

sender:
15888
ni message yang aku dpt time penat2 keje.korang bayangkan la,time 2 aku nga layan cite tamil ngn mamak2 kt kedai 2, tbe2 dpt message ni. tak berbunga hati?alhamdulillah..
oke,aku dapat tawaran further study kt USM Penang.aku dapat kos Kejuruteraan Bahan Dengan Kepujian.
tambah lagi 4 tahun la aku kt utara 2.konon2 dulu cakap,'tak nak g utara lagi' last2 ke utara aku.tak apela. da rezeki.kalau tolak org ckp tak bersyukur plak.yela.result aku bukan cantek sgt nk tunggu upu.takot2 kne jual,kan susa..
ouh USM,wait for me oke??heee

skangg da bulan julai.banyak hutang kne langsaikan.bukan hutang puasa ea..aku puasa penuh tahun lepas.ni hutang janji.kne bagi hadiah.25hb.aiseh~lom gaji lagi time 2.pastu,bulan ni ckup setahun(kalau still lgi,da clash pon) aku ngan Beliau.haha.teringat plak.
nak puasa kan??huuu.tak saba rsenya.tapi kan.nanti raya,aku dapat raya 5 ari jek tw.kalau raya jatuh 31hb la.tak dapat beraya rumah sedara mara,ibu.waaaa...tak bes.sebab tak dpt raya lme,USM daftar 6hb.tak syok la weh.
itu jek bnde yang berlaku sepanjang 2 bln ni.nanti aku cte len..
tata geng!

p/s:    *mne surat tawaran USM tak sampai lagi ni??risau aku.
         *mati tak bole selesaikan masalah ye.
         *chill la~