Monday, 25 April 2011

dulu dan sekarang.

hye blogger!


bsn kn dok rumah??
dlu2 time bergelar student,pnye la byk ckp,ni tak best,itu bsn..and now,rasa la kn..nk sgt balik rumah.


ni nk habaq kt hampa suma (rindu utara),aku pnye aktiviti dulu ngn sekarang.


aku start dari bgn tido la naa..




-Dulu kt kolej, bgn kol 7 tros pegi mandi
Sekarang kt rumah, bgn kol 7 tros On komputer.


-Dulu kt kolej, bgn kol 7 da kelam kabut nk g kelas.
Sekarang kt rumah, bgn kol 7 mara adik,"cepatla siap,aku nk anta nih,nk sambung tido balik."


-Dulu kt kolej,pegi kafe beli bekpes.kalau lmbat ta mkn la.
Sekarang kt rumah, bgn lmbt makanan tetap ad kt atas table..nk mkn nganga mulut jek.


-Dulu kt kolej, mkn 2 kali jek sehari.
Sekarang kt rumah, selagi ada mkanan sumbat jek dalam mulut.


-Dulu kt kolej, nk mkn pikir 10 kali gak la.
Sekarang kt rumah,nk mkn?mkn jela.peduli hape kn.


-Dulu kt kolej, tengahari time class break jek g surau,tido.
Sekarang kt rumah, tengahari je ready kt table, makanan siap dihidang.


-Dulu kt kolej, balik kelas jek cari tilam dlu.
Sekarang kt rumah, petang je keluar rumah,pegi rumah orang lain.


-Dulu kt kolej, petang kalau rajin pegi main tenis, kne cahaya matahari, malas tido jela kt bilik.
Sekarang kt rumah, sentiasa rajin cari matahari.


-Dulu kt kolej, pegi mane2 bwk fon.
Sekarang kt rumah, asyik pikir,"mne fon aku ek??da orang tepon ke,mesej ke aku xreply.sian korang,pdn muka aku.


-Dulu kt kolej, malam msti siapkn tutorial.
Sekarang kt rumah, bising kt adik suruh wt keje sekolah.


-Dulu kt kolej, malam terperap kt bilik.
Sekarang kt rumah, asal malam jek start moto pegi kedai burger Abil, "benjo satu!".tak burger, Ar-Rahim,"limau ais satu!!".


-Dulu kt kolej, sembang2 ngn roomate je.
Sekarang kt rumah,asal malam jek tgk online friends (Facebook), tgk ad nme Eykin ta. asal ada jek,siap la kaw!hee..


-Dulu kt kolej, asal kol 12 jek da siap baring atas katil na tido.
Sekarang kt rumah, kol 12 jek, baru nak start moto nk balik rumah.


-Dulu kt kolej, sebelum tido cek fon alarm.
Sekarang kt rumah, na tido jek matikan semua alarm,ringtone,kasi silent mode pastu campak fon tmpt len.


-Dulu kt kolej, na tido jek susa,guling sne guling sni,at last 2jam selepas itu bru tutup mata.
Sekarang kt rumah,na tido letak kepala tros senyap.






haaa...begitulah ceritanya. pada korang la kn,'Good!' or 'God!' ?
ah..aku peduli hape kome na ckp pe pown.
hidup aku suka hati aku la.yang penting aku tak langgar syarak..kn?
da la..ptg2 ni pe yang syok ek??


chow..


nota kaki:(style Eykin)


~Hafizul Ariffin, hati2 jalan ngan awek. bahagialah kan orang ada awek.
~Eykin, kaw keje elok2 naa.kalau kaw malas, kaw ta comel taw.
~Fakhrul Fahmi, lincah la balik kn.ad kaw bole bahan Firdaus Yusuf kan.

Sunday, 24 April 2011

something for everyone.

assalamualaikum..
hai blogger!(tiru eykin)


Fuh.. Setelah penat struggle study(ye ke??),akhirnya exam abis. Alhamdulillah. Korang2 sume doakn la aku dpt result yang baek. amin. so,matriculation is over.ni pon alhamdulillah jugak la. Tak la aku dok mengutuk orang2 kuat matrik 2.so,entry kali ni khas untuk mereka2 yang  berdiri bersama2 aku sepanjang aku study kt KMTK 2.
So, the story is begin..


First, aku nk ucap tenks 2 lecturer2 yang penah mengajar aku yang agak lemah n lambat skit ni kn.
Siyesly tuan2 n puan memang terbaik la!mohon maaf ye saya selalu ponteng kelas tuan2 n puan2..hee..agak pemalas kn..


tenks to roomate aku mse sem 1 n sem 2,sowi ya ak kt bilik wt onar jek.

tenks juga kepada LMP1 n LMP2.kome memang terbaik sudi ajar aku kt kelas.












tenks 2 kwn2 terbaik aku,



                    
     





next,tenks kt team bola sepak KAKOM KMTK,


sowi la ea..kakiku kayu..

ni part paling penting,BELIAU(refer entry ni)

Nor Alifah Zakiah bt Md Noh.terima kasih kt awk yg da warnakn hidup saya dari 29 Julai 2010 sampai 15 Disember 2010..walaupun tak lama mne pon,kenangan kite tetap saya ingat.(tak banyak pown)..sowi penah wt awk tensen,halang way of your life,marah awk..n skunk saya sedar,jadilah diri sendiri kn..dari berubah untuk orang lain.be ourself, fly with our own wings..whatever it is,kite tetap kwn kn?SAYE BAHAGIE BILE DIE BAHAGIE WALAUPUN BKN DGN SAYE..(",)
ni je gambar kte bersama.

untuk kw pon ad taw Zakiah Kamaruddin..tenks tlg ktowg sepanjang ktowg bersama.sampai gaduh2 ngn Pok Leh.sowi ye..
semoga kekal hingga akhir nanti.


lastly,ni untuk awk Nadia Ariffin
saya tau saya da hancurkan hati awk..maafkan saya,ada org lain yg bertakhta di hati saya.saya bukan yang terbaik utk awk.maafkan saya n terima kasih atas segalanya.doa saya sentiasa ada bersama awk.semoga awk jumpa lelaki yang jauh lagi baik dari saya.
maafkan saya.

actually kn,aku ta ada idea nk tulis2 ni.disebabkan permintaan ramai(ramai la sangat) terutamanya Eykin,aku pun tulis la benda2 nih..2 yang banyak gambar je..hee..
lastly,aku mohon maaf ea klo sepanjang kte bergelar student KMTK aku terkasar bahasa,ter-carut,ter-pukul,segala yang TER la sng cte..bak kte Hasrul Hazrin,nobody perfect..



as a conclusion,tenks everyone!!

Tuesday, 19 April 2011

1 lagi...

Hye gang...
lama tak update..
esok last paper la weyh.. mekanikal paper 2..
korang doakan aku la k.. aku agak takut la exam ni.. gle susah.. (tak belajar mmg susah)
hope semuanya oke t...amin. 
waaaa...nk balik!!ayah,mama,adik,moto,komputer,mmbe2,ar-rahim segalanya i miss u keras2!

20 April 2011..sedang menghitung hari.(esok jek pown)
Batu Feringghi, here we come!!
xtau nk ckp pe,tnggu la aku da sampai Johor t,ad benda utk korang2 sume...
wait and see yeah!
bye...